Fietsen & Wandelen

Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die in en om Melderslo lopen. Een aantal bekende routes zijn de blauwebessenroute, de aspergeroute, de Lochtroute, gebasseerd op het streekmuseum in Melderslo, het Pieterpad, het Melders Ommetje etc. Op de website van Liefde voor Limburg vindt u alle fiets- en wandelroutes in de buurt, en kunt u zelf uw routes plannen.


Bezienswaardigheden

In hartje Melderslo ligt het streekmuseum de Locht. Naast een streekmuseum in de Locht ook het Nationaal asperge- en champignonmuseum. Het museum verteld over de historie van de regio, en geeft u een beeld van hoe mensen uit die tijd hier leefde.

Ongeveer 20 minuten fietsen van Melderslo ligt ijssalon Clevers in Grubbenvorst. Clevers is bekend om zijn heerlijke ijs, en vele prijzen die inmiddels op haar naam staan. Voor meer informatie en openingstijden gaat u naar de website.

In Overloon (ongeveer 15 minuten rijden) ligt het Liberty Park. In het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Er is aandacht voor het verzet in die tijd, maar ook voor de vervolging, en tenslotte natuurlijk ook voor de bevrijding met daarbij speciale aandacht voor de Slag om Overloon.
In het Marshall Museum vindt u de Jaap-de-Groot collectie: ruim 10.000 vierkante meter gevuld met meer dan 150 historische voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen.

Overige bezienswaardigheden:
Toverland, Sevenum
Hertog Jan Brouwerij, Arcen
Limburgs Museum, Venlo
Zoo Parc, Overloon


Ontspanning

Beautycentrum & Thermaalbad, Arcen
Golfen, America
Rondvaart over de Maas, Well